Menu Sluiten

Janette’s mooiste plekje

Ik heb lang moeten nadenken over de vraag wat mijn mooiste plekje was in de Krimpenerwaard.

De natuur in ons woongebied is overal zo mooi, ik kan genieten van een boom die tot bloei komt, sneeuwklokjes die het voorjaar aankondigen, jonge eendjes en waterkipjes, er is te veel om op te noemen.

Opeens kwam ik op deze plek (zie afbeelding) en wellicht wat filosofisch gedacht, maar deze plek symboliseert voor mij de eeuwigheid en de kringloop van het leven.

Deze plek is zo mooi met een enorme inpact.  2 belangrijke verkeersaders: de weg en de rivier, beide van groot belang voor de ontsluiting van onze kernen. Verschillende vervoersmodaliteiten, vracht over water, boten om te recreëren, vracht over de weg, maar ook personenauto’s, scooters, brommers en fietsers.

Het beeld van de historische molens op de achtergrond, het rietgors aan de waterkant, aan de binnenkant van de dijk de eendenkooi en uiteraard de school waar je papa’s en mama’s hun kinderen naar school ziet brengen, misschien wel de school waar zij zelf opgezeten hebben.