Menu Sluiten

Janette Hofman Wethouder

Onze lijsttrekker Janette Hofman:
Janette woont in Lekkerkerk is getrouwd, ze heeft twee jongens waarvan er een in Lekkerkerk woont en de ander werkt als politie-agent op st. Maarten. Janette heeft twee kleinkinderen een jongen en een meisje in de leeftijd van 4 en 8 jaar.
“Ik heb heel opleidingen gevolgd. Maar laat ik bij het begin beginnen: Ik ben met 15 jaar van school gekomen. Mijn man en ik zijn een patatzaak in Ouderkerk aan den IJssel begonnen. Daar moesten we noodgedwongen mee stoppen omdat mijn man gezondheidsklachten kreeg. We hebben vervolgens een discotheek in Krimpen aan de Lek gehad.”
“Het was Hans Ouwerkerk, destijds burgemeester van Lekkerkerk, die tegen z’n toenmalige VVD- wethouder Corry Nobel – van Vuren zei: ‘goh nou heb ik toch zo’n leuk meisje ontmoet’. Een dag later stond de wethouder op de stoep en vroeg of ik alsjeblieft mee wilde doen. Van haar heb ik het politieke vak geleerd. Zij vroeg steeds: wat is jouw mening daarover? Ik ben daarna naar de Mavo, de Havo, gegaan en ik heb een aantal VWO certificaten behaald. Later heb ik de opleiding voor sociaal dienstverlener gedaan. Toen ben ik stage gaan lopen bij bureau Halt. Ik ben op scholen voorlichting gaan geven over vuurwerk en toen kreeg ik de smaak te pakken. Ik heb de opleiding voor docente maatschappijleer gedaan, daarin zat ook de opleiding voor NT2 docent, om aan nieuwkomers de Nederlandse taal te leren. Naast mijn vak als docente maatschappijleer had ik veel te maken met kinderen met een rugzakje, ik heb leerlingen onder mijn hoede gehad die toch weer een nieuwe kans in hun leven hebben gekregen.”
Twee jaar geleden ging Janette met pensioen: “En binnen een week had ik weer een job om mensen die uit het buitenland kwamen, Nederlands te leren. En dat doe ik nu weer, ik help mensen in onder andere Rotterdam die het moeilijk hebben, zowel financieel als maatschappelijk.Wat mij typeert? Ik sta heel dicht bij de mensen.”
Janette bekleedde diverse bestuursfuncties: Ik ben onder andere vele jaren 2e voorzitter geweest van het open bejaardenwerk in Lekkerkerk. Mijn laatste functie was ruim een jaar voorzitter van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek, hetgeen inhield; het op de rails zetten van de exploitatie. Doordat ik mee doe aan de verkiezingen ben ik afgetreden als voorzitter Cultuurhuis.”
Janette zat van 1978 tot 1985 in de raad van Lekkerkerk, ze is er vervolgens 5 jaar uit geweest om in 1990 terug te keren in de raad van Nederlek. Ze was tot het einde van de gemeente Nederlek in 2005, raadslid: “Ik heb me met hart en ziel 33 jaar van mijn leven aan het raadswerk besteed en ik hoop dat veel mensen mij als ambassadeur hebben gezien.”